Késlekedések és akadályok A Hobbit megfilmesítése során

A The Telegraph-nál megjelenő cikkben összegyűjtötték, milyen akadályokon keresztül is indult el A Hobbit forgatása. Íme:

1995 – Peter Jackson és a felesége, a forgatókönyvíró Fran Walsh először jelzi a hollywoodi stúdióknak, hogy szeretnék megfilmesíteni A Hobbitot.  A stúdiók azon vitatkoznak, hogy ki birtokolja a jogokat. Végül a produkcióból A Gyűrűk ura trilógia lesz.

2008. április – A mexikói Guillermo del Torót megbízzák a Hobbit rendezésével, amelyet két részben szándékoznak forgatni.

2010. május 28. – Del Toro bejelenti, hogy a késlekedések okozta frusztráció miatt, kilép a produkcióból. Az MGM stúdió komoly pénzügyi problémákkal küzd, emiatt a forgatást nem kezdik meg. Ezen események után, a filmiparban megszületik a “hobbit átka” fogalom.
Később Sir Peter Jackson, a producer, átveszi a rendezést.

2010. szeptember 24. – A Színészek Nemzetközi Szövetsége arra utasítja a tagjait, hogy ne fogadjanak el szerepeket a filmben, ezzel támogatva az új-zélandi színészek követeléseit.

2010. október 1. – Tűz üt ki az egyik wellingtoni műhelyben, amelyet a Hobbithoz is használnának, miniatűr díszleteket pusztulnak el.

2010. október 21. – A Warner Bros igazgatói Új-Zélandra utaznak, hogy a krízist megvitassák. Fran Walsh arra céloz, hogy a forgatást áttehetik Nagy-Britanniába. A filmipari problémák végül megoldódnak, a Warner beleegyezik, hogy a filmek Új-Zélandon maradjanak (de csak miután John Key – új-zélandi miniszterelnök – személyesen közbeavatkozik, és megnövelt adókedvezményt ígér a produkciónak).

2010. november 29. – A produkció belekeveredik egy rasszista vitába, amikor egy pakisztáni származású brit nő azt állítja, hogy egy meghallgatáson azt mondták neki, nem elég fehér ahhoz, hogy statisztaként részt vehessen a filmben.

2011. január – Bejelentik, hogy a Warner Bros megegyezésre jutott az MGM-mel, miszerint átveszi a nemzetközi terjesztést, cserébe ő finanszírozza az MGM költségeinek felét.
Sir Petert gyomorfekéllyel műtik, miután súlyos hasi fájdalmakkal sietett a wellingtoni kórházba.

2011. április 14. – Sir Peter bejelenti, hogy A Hobbitot 3D-ben forgatják, 48 fps-mal, ami a kétszerese az évtizedek óta használt filmszabványnak, ez sokkal tisztább képet eredményez.

2011. április 25. – Rob Kazinsky (Fili), akit az EastEnders-ből ismerhetünk, bejelenti a távozását, és visszatér Nagy-Britanniába személyes okok miatt.

2011. május 25. – Két stábtag, miközben egy szobrot készítenek a filmhez, égési sérüléseket szenved, amikor tűz üt ki az egyik wellingtoni stúdióban.

2012 és 2013 decembere – A Hobbit filmet bemutatják a mozikban…

Ha tetszik az oldal,”lájkold” a Facebookon, hogy azonnal értesülhess a legújabb hírekről! Ezt megteheted a jobboldalt levő menüsávban, rákattintva a Facebook ikonra.

Forrás: The Telegraph

Reklámok

~ Szerző: moreliniel - 2011 június 23..

Ide várjuk a hozzászólást! :-)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: